Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Мотористите ще могат да се движат по главната

Мотористите ще могат да се движат по главната улица

Мотоциклетите в Свищов ще могат да се движат по главната улица "Цар Освободител", стана ясно след последното извънредно заседание на Общинския съвет, провело се на 15 май. Тогава съветниците се събраха да довършат останалите неразгледани точки от дневния ред на сесията от 24 април.
Съгласно първоначалното предложение, внесено в залата от Постоянната комисия по граждански права, молби, жалби, обществен ред и сигурност към местния парламент, се забраняваше движението на мотоциклети и каруци по главната улица в Свищов.
Запалените мотоцикетисти от мотоклуб "Ескадрони" в града обаче въстанаха срещу това предложение и изпратиха протестно писмо до кмета и председателя на Общинския съвет.
Така разглеждането на въпроса в залата предизвика дълги дебати. В крайна сметка предложението на комисията отпадна. Не беше прието и нейното предложение за промяна в организацията на пътното движение чрез преобразуването на няколко централни улици в еднопосочни.
На финала съветниците гласуваха следното решение, касаещо уличното движение в Свищов: да се поставят "легнали полицаи" на ул. "Черни връх" – между ул. "Никола Петков" и ул. "Патриарх Евтимий", и между ул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Бачо Киро"; да се определят безплатни места за инвалиди на платените паркинги в града – две на паркинга на ул. "Димитър Хадживасилев" и по едно на останалите паркинги; да се извърши проверка от служителите на Общината и РПУ за паркирани стари и неупотребявани автомобили.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания