Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Земетресението на 12 май бе усетено и в Свищов

С неприятни емоции започна новата делова седмица за свищовлии - земен трус разлюля Свищов в ранния следобед на понеделника.
Земетресението бе усетено около 13 часа – като два кратки последователни труса.
Разлюляването на земята бе почуствано преди всичко от хората на по-високите етажи в сградите. Хората, които са били в движение по това време не са го усетили.
Все пак, трусът принуди по-плашливите да излезат пред жилищните сгради и институциите, и притеснено да коментират природното явление.
Малко по-късно от секция "Сеизмология" към Геофизичния институт на БАН съобщиха, че епицентърът на земния трус, усетен около 13.00 часа на 12 май, е бил на около 10-15 км източно от Стражица, в района между селата Мирово и Асеново, с магнитуд около 4,3 по скалата на Рихтер. Земетресението е било усетено на територията на цялата Великотърновска област, като най-силно е било на територията на Стражица. "Всяка година стават по едно-две такива земетресения, особено в района на Стражица. Малка е вероятността да има по-сериозни повторни трусове.", обясниха специалистите.
Няма информация за жертви и пострадали, нито за нанесени сериозни материални щети, информираха от "Гражданска защита".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания