Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Неизрядни платци към Община Свищов

10 заповеди за освобождаване на общински жилища от неизрядни наематели издаде Община Свищов през месец април, съобщи за в-к "Свищовски бряг" Боян Казасов, началник отдел "Общинска собственост и стопанска дейност". "Събрани са 379 лева по-малко от дължимите средства, но това е заради повечето празнични дни през април", уточни Казасов.
Към момента сумата на старите задължения от наеми, които има да събира Общината, възлиза на 36 000 лева, но преди две години тя е била с 10 000 лева повече, уточни още той.
Боян Казасов коментира, че по принцип това са трудно събираеми вземания, защото всъщност, най-големите длъжници на Общината са социалнослаби или психичноболни хора, от които няма как да вземеш пари. Така например са заведени 8 съдебни дела за задължения на обща стойност около 5 000 лева, но парите на практика са несъбираеми, тъй като се касае именно за такива специални случаи.
Към днешна дата Община Свищов разполага с 330 жилища, които отдава под наем. Цените на наема за месец варират от 3,50 лева за барака на ул. "Вежен" до 47 лева за уширен апартамент 100 кв.м. в кварталите "Стоян Ников" и "Симеон Ванков".
Тази година молби за настаняване в общински жилища са подали 68 лица и семейства, от които уважени и включени в Картотеката за настаняване под наем в общински жилища, с удостоверени жилищни нужди са 53 лица и семейства.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания