Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от Държавната търговска гимназия

Ученици от Държавната търговска гимназия представяха България на световен екологичен фестивал

Учениците от Държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" Слави Христов и Илиян Павлов, с ръководител преподавателката по химия и опазване на околната среда Милка Томерова, представиха България на световен екологичен фестивал, съобщиха за в-к "Свищовски бряг" от елитното свищовско училище.
Форумът се порведе от 13 до 19 април в Йоенсуу, Финландия. Конкретната тема на фестивала беше "Наука, технологии и опазване на околната среда". "Йоенсуу Уей" е световно образователно събитие от програмата "Екология онлайн", представляваща световна виртуална училищна мрежа за устойчиво развитие и опазване на околната среда, в която са включени 400 училища от 104 страни. На самия фестивал участваха 38 страни с общо 398 участници.
Свищовската група представи разработка на тема "Водата – природен феномен", разкриваща важността и уникалния характер на водата като задължително условие за наличието на живот на нашата планета. Слави Христов, Илиян Павлов и техният ръководител Милка Томерова бяха поканени на престижния екофестивал, заради успешното им представяне в екологични форуми в България, както и заради иновационните им предложения за разрешаване на проблемите с боклука на местно и национално ниво.
Във фестивала всеки има възможността да сподели какви стъпки е направил за запазване на природата и нейното възстановяване.
Освен основните разработки, посветени на опазването на околната среда, всички участници имаха възможността да представят и своите училища.
В програмата бяха включени и посещения във финландски училища, местната библиотека и университета на града, който е сред най-елитните в страната.
"При финландската образователна система е силно застъпена спeциализацията още от по-ранните класове. Силно впечетление правят напредналите технологии, които се използнат не само в часовете по информатика, но и в общообразователните дисциплини. Училището дава възможност и за извънкласни изяви на своите учиници, като са създадени специално пригодени помещения, където творят младите таланти.", разказаха при завръщането си свищовските ученици.
"Горди сме, че представяхме училището си и България на този световен форум.", споделят още нашите млади еколози.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания