Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Земетресението в Габровско на 15 април

Земетресението в Габровско на 15 април
беше усетено и от Свищовлии

Трусът в ранната сутрин на 15 април беше усетен и от свищовлии. Земетресението в Габровско беше основна тема на разговор в началото на работния ден. Някои споделяха, че го усетили в леглото, други в банята, трети – докато пиели първото кафе. Оказа се, че много свищовлии, които вече не живеят в родния си град, като чули съобщението по националното радио са звънели притеснени по телефона чак от чужбина да чуят своите родннини тук.
Поредното залюляване на земята отключи паниката и страха, от които хората на крайдунавския град не могат да се отърсят след голямото земетресение от Вранча на 4 март 1977 година. Тогава под руините на падналите сгради загинаха над 100 души.
За щастие, този път силата на земетръса в Свищов беше усетена слабо. Няма данни за щети и пострадали хора.
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН в 06 часа и 43 минути на 15 април бе регистрирано земетресение на около 170 км. в източна посока от София, на територията на страната.
Земетресението е с магнитуд около 4,2 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на страната. Трусът е бил регистриран с епицентър на 20 км. северно от Габрово. Точното място на епицентъра на земетресението е в района на селата Донино и Велковци.
Областната дирекция на Гражданска защита в Габрово съобщи, че след пълното обобщение на данните в региона няма информация за пострадали и сериозни последици. В Трявна е счупена витрината на автогарата и са паднали три комина на къщи, а в Дряново е паднала част от мазилката на Професионалната гимназия по икономика. В село Царева ливада има съборени комини, а в село Ганчовец са паднали покривите на две стари, необитаеми постройки.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания