Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Условия за отпускане на еднократна помощ

Хората, които искат еднократна помощ от Общината, ще трябва да отговарят на определени условия

Във връзка със зачестилите случаи на молби за отпускане на еднократна помощ от Общината, членовете на здравната комисия към Общинския съвет решиха да въведат единни медицински условия за хората, на които ще се отпускат парите.
Дългогодишна практика в работата на местния парламент е да се предоставят безвъзмездно средства на тежко болни или болни социалнослаби граждани от общината.
Занапред обаче членовете на ресорната комисия предлагат да има единни критерии: молбите за еднократна помощ да се съгласуват с общинската служба "Социални дейности" и личния лекар, като предимство ще имат остри болестни състояния и медицински дейности, които не се финансират от здравната каса или републиканския бюджет.
Ще се изисква също получателят на еднократна помощ от Общината да няма просрочени задължения към Общината. Съветниците от здравната комисия предлагат размерът на еднократната помощ да бъде до една минимална работна заплата за страната.
Критериите за отпускане на еднократна помощ от Общината ще бъдат дообсъдени на заседание на Председателския съвет към местния парламент.
Условията няма да бъдат утвърждавани с решение на Общинския съвет, но ще бъдат популяризирани чрез местните медии.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания