Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

180 рисунки участваха в конкурса за детска рисунка

180 рисунки участвха в конкурса за детска рисунка "Три звездички"

Близо 80 детски рисунки украсиха фоайето на Общината в сряда следобед. Това са най-хубавите творби, изпратени за участие в конкурса за детска рисунка "Три звездички". Конкурсът се организира за поредна година в памет на три от жертвите на катастрофата при река Лим – Боряна, Женя и Светослава. Конкурсът е дело на фондация "Ангели от Лим" и се провежда със съдействието на Община Свищов.
Много млади художници, техните родители и представители на водещи институции събра церемонията за официалното откриване на изложбата и награждаването на най-добрите рисунки. В конкурса са участвали 180 рисунки на деца от Свищов, Варна, Видин и Белене. Жури с председател свищовския художник Камен Крумов присъди по три награди в четирите възрастови групи. Наградените получиха грамота и много красива статуетка "Палитра". При най-малките I-ва награда взе Георги Йорданов от ОДЗ "Чиполино, във втора възрастова група победител е Русиян Янков от ОУ "Филип Сакелариевич", в трета група на първо място бе отличена Вера Кирилова от СОУ "Николай Катранов", а при най-големите първата награда отиде при Татяна Илиева от СОУ "Димитър Благоев".
Детските рисунки ще красят фоайето на Общината и ще радват посетителите й до 20 април.
На 24 май ще бъде открита друга експозиция с рисунки от конкурса, а на 1 юни в Градската градина ще бъдат поставени три транспаранта, изготвени също за конкурса от ученици на училищата "Николай Катранов", "Димитър Благоев" и "Филип Сакелариевич". На церемонията за награждаване на най-добре представилите се участници те получиха отборни награди – 3 торти, по една за всяка група.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания