Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов е одобрена за участие в проект

ОБЩИНА СВИЩОВ Е ОДОБРЕНА ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЕКТ "ДЕМОНСТРАЦИОННО ОБНОВЯВАНЕ НА МНОГОФАМИЛНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ"
Община Свищов е сред одобрените общини за изпълнение на втората фаза на проект "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради", съобщиха от Общината.
36 многофамилни жилищни сгради в 13 общини са одобрени за съфинансиране през втората фаза на проекта.
Поканата за участие в конкурса беше отправена към всички 35 общини в България с общински център с население над 30 000 души. Получени бяха 47 проекта от 14 общини. 11 от тях бяха отхвърлени поради пълно несъответствие с административните и технически изисквания за участие в проекта, а към други 11 Комисията е отправила забележки заради пропуски в документацията и ги е приела при условие, че те могат допълнително да бъдат поправени.
Предложенията, изпратени от етажните собственици и подкрепени от общините, бяха оценени на конкурсен принцип на заседание на комисия от представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и Националния офис на проекта.
Одобрените 36 обекта са в общини Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Добрич, Пазарджик, Пловдив, Свищов, Сливен, Смолян и София.
В Община Свищов в определения срок беше подадено само едно заявление за участие в проекта. То е прието и одобрено без никакви забележки. Това е заявлението на живущите на ул. "Черни връх" 24, блок 3.
Предстои подписване на споразумения между МРРБ, ПРООН и общините и между МРРБ, ПРООН и сдружилите се етажни собственици.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания