Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Форум "Кариери" за пръв път в Свищов

В понеделник, 7 април 2008 г., от 10.00 ч. в Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов бе открит форум "Кариери – добра кариера, добър живот", организиран за седма поредна година от "ДжобТайгър" ООД и МДААР, с подкрепата на "Нестле България" АД. Форумът се провежда за седма поредна година в България, като за пръв път се включва и Свищов. Сред официялните гости на събитието беше заместник-министърът на държавната администрация и административната реформа Ангел Иванов.
Основна цел на инициативата е откриването на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места. На форума работодатели от цялата страна се срещат с млади хора, търсещи работа или стаж, а младежите получават информация за изискванията за наемане на работа и имат възможност да ги сравняват със своите умения и желания за професионална реализация. Участието на студентите и младите специалисти във форум "Кариери" е безплатно.
Резултатите от миналите издания на форума за студентски стаж и кариера показват, че все повече работодатели са готови да дадат шанс за развитие на младите хора в България. От старта на инициативата през 2000 г. досега над 70 000 студенти и млади специалисти от цялата страна посетиха дните на кариерата. Всяка година броят на компаниите и обявените стажантски програми нараства, като само през 2007 г. от посредничеството на форум "Кариери" са се възползвали близо 13 000 младежи от цялата страна.
Тази година кариерните дни се провеждат в осем големи университетски града, предоставяйки възможност за среща между работодатели и млади хора, търсещи работа. Заявка за участие в събитието в Свищов са подали 28 фирми и организации.
Традиционно МДААР участва във форума със собствен щанд, представящ стажантската програма "Българската мечта", както и възможностите за работа в държавната администрация. На щанда на министерството младите хора имат възможност да се запознаят с условията за стаж през 2008 г. - кандидатите трябва да са студенти от държавни или частни университети в България или в чужбина, да имат завършен първи курс, да владеят много добре поне един чужд език и да имат добри компютърни умения. Автобиографии се приемат до 30 юни 2008 г. на е-mail: bg_dream@mdaar.government.bg. От 2002 г. досега чрез програмата "Българската мечта" са проведени над 1000 стажа в български и чуждестранни фирми и институции. От 2006 г. насам летните практики по програмата са насочени изцяло към структурите на държавната администрация и за 2 години от тази възможност са се възползвали 200 студенти.
Новост по програма "Българската мечта" през тази година е възможността за провеждане на платени стажове, чието финансиране се осигурява по проект "Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативната програма "Административен капацитет". Младите хора ще имат възможност да кандидатстват за 100 едномесечни платени стажантски позиции в администрацията с възнаграждение от 300 лв. Продължават и досегашните неплатени стажове.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания