Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва проектиране и изграждане на Пречиствателна

Започва проектиране и изграждане на
Пречиствателна станция за отпадъчни води

С пълно мнозинство общинските съветници стартираха процедура по проектиране и изграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води на редовното си заседание на 27 март. По предложение на общинската администрация, Пречиствателната станция ще бъде проектирана и изградена в незастроен неурегулиран имот с площ 35 732 кв. м, на запад от района на Пристанище Свищов. За осигуряване на необходимите средства ще бъде търсено финансиране по Оперативна програма "Околна среда".
Съгласно Европейски директиви, до края на 2010 година всички населени места в република България с население над 10 000 жители трябва да имат Пречиствателни станции за отпадъчни води.
Изграждането на Пречиствателна станция за отпадъчни води в Свищов е заложено като стратегическа цел и в Програмата за управление и развитие на Общината (2007-2011) и в Общинския план за развитие (2007-2013).

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания