Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Определен бе състава на Ръководния комитет за оцен

Определен бе състава на Ръководния комитет за оценка на проекти по Програмата за местни инициативи

Общинските съветници доц. д-р Стоян Проданов от Коалиция "За Свищов", инж. Симеон Симеонов от БСП, Петър Петров от ГЕРБ и Татяна Маринова от "Атака" бяха избрани за членове на Ръководния комитет на Програмата за местни инициативи на Община Свищов на редовното заседание на местния парламент миналия четвъртък. Членове на Ръководния комитет остават досегашните представители на общинската администрация – заместник-кметът Емил Димитров, който е и председател на Комитета, заместник-кметът инж. Мария Дочева и директорът на дирекция АПИО Стоян Парашкевов.
Програмата за местни инициативи съществува и се реализира успешно вече 5 поредни години в Свищов и кметствата от общината. Чрез нея гражданите са насърчавани да подготвят проектни предложения, които се финансират от бюджета на Общината.
Решенията за отпускане на безвъзмездната помощ се базират на приоритетите, описани в Стратегията за развитие на Община Свищов 2000 - 2006 г. и Общинския план за развитие 2007 - 2013 г. Проектите се оценяват от 7-членен Ръководен комитет, който включва 4-ма представители на Общинския съвет и 3-ма представители на общинската администрация. Отпускането на средствата за изпълнение на одобрените от Ръководния комитет проекти се гласува и от Общинския съвет. От вносителите на проектите се изисква 30 % собствено участие, 10 % от което - финансово.
Тази година в общинския бюджет са заложени 30 000 лева за реализацията на малки проекти в града и селата на общината .
Програмата за местни инициативи на Община Свищов се оказа много полезна и важна за гражданите, за културните, образователните и неправителствените организации. Реализираха се различни проекти за подобряване на жизнената среда, опазване на културни паметници, за развитие на културата и образованието, като по този начин се разрешиха неотложни проблеми. Същевременно Програмата помага на неправителствените организации, училищата и читалищата в общината да укрепят своя капацитет за подготовка и реализиране на проекти по различни други национални и европейски донорски програми.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания