Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Над 80 участници се явиха на кастинга за Фестивала

Над 80 участници се явиха на кастинга за
Фестивала на античния Рим в Свищов
Над 120 ентусиазирани мъже, жени и деца се записаха за участие в кастинга за първия в България Фестивал на античния Рим, който ще се проведе в град Свищов от 27 до 29 юни 2008 година. В действителност в кастинга участваха малко над 80 души. Освен от Свищов, кандидати се явиха и от други градове – София, Пловдив, Велико Търново, Дупница и Левски.
В продължение на два дни – на 21 и 22 март в Посетителския център до римския град НОВЕ, 7-членно жури оценява визията и качествата на кандидатите. Председател на журито беше италианецът Андреа Колони - представител на "Леджио Прима Италика" за България. Освен от външния вид на кандидатите, журито се интересуваше от тяхното здравословно състояние, интереси и занятие. Одобрените кандидати за участници в групата на помощни войски (ауксилиари), гидове, стюарди и статисти ще бъдат уведомени за резултата по телефона до края на другата седмица. За част от кандидатите – около 20 души, ще бъде организирано предварително обучение в Италия.
Журито благодари на всички участници за тяхното търпение и съпричастност, и ги кани да заповядат пак на 27-ми юни, когато е началото на фестивала.
Близо 300 фенове от Италия, Унгария, Германия, Франция и за първи път – България, ще възстановят бита, войнските умения и културата на Великата Римска Империя в Свищов на 27, 28 и 29 юни 2008, в рамките на Първия фестивал на античния Рим в България "Орел на Дунава".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания