Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кастинг за доброволци във фестивал на античния Рим

"Леджио Прима Италика", съвместно със "Съвет по туризъм - Свищов", набира доброволци за участие в първия в България фестивал на античния Рим, който ще се проведе в град Свищов от 27 до 29 юни 2008 година, съобщиха за в-к "Свищовски бряг" от Съвета по туризъм.
Кастингът ще бъде на 21 и 22 март 2008 година от 10 часа в Посетителския център "Нове", уточниха организаторите. Председател на журито ще е г-н Андреа Колони - представител на "Леджио Прима Италика" за България. Ще бъдат търсени участници за помощни войски "оксилиари" (предимно мъже); гидове и стюарди по време на фестивала, задължително ползващи чужд език (предпочитани са английски, румънски, френски, италиански, немски и др.) - мъже и жени и статисти за масови сцени - пазар, занаятчийски работилници, варварски лагер, римски танци и др. (предимно жени). Необходимо е участниците да имат готовност за преобличане в римски доспехи и дрехи и готовност за заснемане на кастинга, информират още от Съвета по туризъм.
На 27, 28, 29 юни 2008 близо 300 фенове от Италия, Унгария, Германия, Франция и за първи път – България, ще възстановят бита, войнските умения и културата на Великата Римска Империя в Свищов.
Традиционен организатор на това събитие е организацията "Леджио Прима Италика", която популяризира историята на Рим и Първи италийски легион.
По време на Фестивала на античния Рим в Свищов ще има гладиаторски игри, битки между легионите и варварите, надбягвания с колесници, традиционен Римски Пазар, възстановяване на антични римски обичаи, културни мероприятия и археологически конгреси, изложения на римски оръжия и предмети. Очаква се в Свищов да пристигнат хиляди чуждестранни туристи.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания