Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ВАС потвърди избора на Станислав Благов за кмет

С Решение № 2293/27.02.2008 г. Върховният административен съд потвърди избора на Станислав Благов за кмет на Община Свищов. Новината бе съобщена на пресконференция в четвъртък сутринта в кабинета на кмета, лично от него и лидера на коалиция "За Свищов" доц. д-р Андрей Захариев.
Решението на ВАС гласи: "Остава в сила решение № 218, постановено на 10.12.2007 г. от Административен съд Велико Търново по адм. д. № 745/2007 г. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и отмяна."
Ще припомним, че с посоченото решение Великотърновският административен съд потвърди Решението на ОИК-Свищов от 29.10.2007 г., с което за кмет на Община Свищов бе обявен Станислав Благов, издигнат от коалиция "За Свищов" (ССД, СДС, БЗНС, ЛИДЕР).
"Всъщност това решение на ВАС беше и единственото вярно решение, което хората от общината ни посочиха още в деня на изборите на 28 октомври.", коментира новината Станислав Благов. Той припомни фактите, че на местните избори, за втори път, още на първия тур, гражданите на Свищов са подкрепили категорично неговата кандидатура, а разликата с резултата на следващия кандидат е повече от 5 200 гласа. И това е резултат без аналог в друга община.
"Сега се надявам да успеем да преодолеем натрупания негативизъм и напрежението през изтеклите 4 месеца и да започнем да работим, за каквото са ни гласували доверие хората – за интересите на Свищов.", каза кметът. Той сподели още, че не разбира озлоблението у някои хора, но се надява ситуацията в местния парламент да се промени. "Трябва всички политически субекти в Общинския съвет най-сетне да си подадат ръце и заедно да започнем решаването на важните проблеми за общината ни.", заяви Благов и декларира, че лично той ще направи всичко, за да бъдат изгладени противоречията и ще работи с всеки един от общинските съветници, без значение от коя политическа партия е. Кметът Благов посочи още, че ще направи всичко възможно и за правилното преструктуриране на местния парламент, защото според него не е нормално политическата сила с най-добър изборен резултат – коалиция "За Свищов", да няма представителство в ръководството на Съвета и постоянните му комисии, и да не се използва потенциалът на нейните представители.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания