Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

DVD представя Свищов

DVD представя Свищов като атрактивна туристическа дестинация. "Заповядайте на пътешествие в Свищов и Свищовския край! Стъпил на древната земя на римляни и готи на брега на Дунава, Свищов ви очаква, за да ви дари със своята млада усмивка, да ви разкаже древни истории и да ви покаже незабравими картини от невидяната България.", гласи анотацията на филма. Неговото заглавие е "Невидяната България – пътешествие в свищовския край". Филмът има субтитри на английски език и е с времетраене 27 минути, има и кратка версия от 12 минути. В ролята на екскурзовод се въплащава Илия Деведжиев, сценарият е написан от него и Цвета Ненова, а режисьор е Димитър Липовански. Филмът показва 19 забележителности от Свищовския край, сред които са Къща-музей "Алеко Константинов", Съборната църква, Калето, Часовниковата кула, Първо българско читалище "Еленка и Кирил Аврамови", манастирът "Св. Св. Петър и Павел", Академията, римският град Нове и др.
DVD-то е изработено по поръчка на Съвета по туризъм в Свищов. "Идеята е по атрактивен начин да се покажат забележителностите на Свищов като туристическа дестинация.", коментира за в-к "Свищовски бряг" заместник-кметът на Общината Пламен Александров. DVD-то ще се разпространява от Община Свищов и Съвета по туризъм. Филмът вече е излъчен по 7 телевизии с национално покритие, съобщи още Пламен Александров.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания