Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Частни превозвачи протестираха в петък

Частни превозвачи протестираха в петък на автогарата срещу новите по-високи цени за ползването й, които изисква от тях собственикът.
Недоволството им е провокирано от необоснованото искане за по-високи цени от собственика.
"Искаме да знаем какви точно са мотивите и по каква методика е работено при определяне на цените.", заявиха превозвачите пред поканените да отразят протеста медии. Според превозвачите от години нищо не е правено за поддръжката на автогарата. Пероните, билетните гишета, навесите и пътната настилка в района са в ужасно състояние.
"Автогарата в града е само една и тя е собственост на "Дунав Автотранспорт 2" ЕООД, което го прави монополист на автогарови услуги в този район.", посочиха още частните превозвачи, уточнявайки, че освен всичко друго, собственикът не поставя при равни условия всички превозвачи, които ползват автогарата.
Тъй като в момента някои от превозвачите все още не са подписали договора за автогарово обслужване, автомобилите им потеглят извън териториятя на автогарата и пътуват без заверени пътни листи, което е нарушение на закона.
Конфликтът създава доста неудобства и за пътниците, които са принудени да прескачат с багажите си бариерите на автогарата и да се качват на автобусите, излизайки почти на уличното платно.
"Увеличението на цените е неизбежно.", опита се да обясни мотивите на собственика представителят на "Дунав Автотранспорт 2" ЕООД, който дойде на протеста Марин Маринов. Той заяви, че цената за автогарово обслужване е изчислена на база цената на пътническите билети. Марин Маринов обяви, че фирмата собственик е планирала ремонтни дейности на стойност 20 000 лева и те ще започнат през месец март.
С проблема са запознати общинската администрация и местният парламент. Девет превозвачи, обслужващи линиите до Русе и Велико Търново, са подали жалба в Общината, настоявайки за намесата на компетентните органи. В жалбата дори се посочва, че са готови да подкрепят финансово изгаждането на втора автогара в града.
Преписка за лошите условия на свищовската автогара в Община Свищов се води още от миналата година. Общинската администрация, съвместно с Областната управа, е постановила мерки за подобряване на автогарата до управителя Севгин Осман. Препоръчано е обособяването на билетни гишета, гише за информация, помещения за багаж, изграждане на сектори за автогарово обслужване, навеси, перон, поставянето на часовник и звукова уредба.
От фирмата собственик са отговорили, че е започнал ремонт от запад на изток – предвижда се поставянето на бариера, ограда, обособяването на нови сектори за тръгване и пристигане, предвижда се и вътрешно освежаване на салона. Назначен е и нов диспечер, което осигурява възможност автогарата да работи непрекъснато от 05 до 21 часа.
Сега от общинската адмиистрация изискват собственикът на автогарата да представи методиката, на базата, на която са определени таксите за автогарово обслужване за превозвачите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания