Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Конкурс за 130-годишнината от Освобождeнието

Организират конкурс за 130-годишнината от Освобождението

Общинската структура на движение "Русофили" организира конкурс по повод 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство. Това съобщи новият председател на местното движение "Русофили" Игнат Ангелов. На проведеното миналия петък събрание на движението участниците единодушно решили да се включат в националния изследователски конкурс "Сто и тридесет години – памет и признателност". Причината за това тяхно решение е фактът, че Свищов е първият освободен град, а в нашия край има и много паметни места, свързани с Руско-турската война от 1877-1878 година. Желанието на местните русофили е в конкурса да се включат повече средношколци от свищовските училища. За целта организаторите на конкурса са подготвили и разпространили примерни теми за разработка от учениците, както и предоставяне на изчерпателна библиография.

Ръководството на местното движение "Русофили" е решило за конкурса в нашия град да отличи три разработки с парични награди от по 100, 75 и 50 лева. Ще бъдат осигурени и материални отличия за всички участници в надпреварата.

За година от създаването си движение "Русофили" в Свищов вече включва 40-50 души. Членството не е обвързано със заплащане на членски внос и там може да членува всеки радетел на българо-руската дружба. В състава на ръководството са още досегашният му председател Иван Попов, председателят на ОбС инж. Иван Хараламбиев, преподавателката по руски Недялка Николова и свещеник Евгений Ганев.

Галя ФИРОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания