Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учредителния конгрес на Единна народна партия

10-членна делегация от Свищов участва в учредяването на най-новата българска дясна партия - Единна народна партия. Учредителният конгрес се проведе в София на 16 февруари в Конферентната зала хотел "Кемпински Зографски". Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Свищов Станислав Благов и председателят на СДС - Свищов доц. д-р Андрей Захариев.
Конгресът събра 513 делегати, които в началото бяха приветствани от двете лидерки на партията народните представителки Елеонора Николова и Мария Капон.
"Уредена държава на заможни хора" е мотото на политическата визия за България, която прие Конгреса. Учредителите гласуваха още Харта на ценностите и приеха Устав на партията. Новите моменти в този документ, в сравнение с уставите на другите политически партии са, че за първи път се въвежда мандатност на ръководните органи - председателят на партията, а и всички председатели на общински структури не могат да имат повече от два мандата. Според Устава на ЕНП няма областни структури, а всеки от членовете може да членува, в който клуб пожелае на територията на страната. Партията ще има и постоянно действащ Предизборен щаб. Към партията ще има и организирана група на доброволците, която ще събира нейни симпатизанти.
Учредителите издигнаха две кандидатури за председател на ЕНП - на Елеонора Николова и Мария Капон.
"Правя си самоотвод", заяви от трибуната Елеонора Николова. "Смятам, че трябва да дадем път на младите хора. Две години съм била заедно с Мария - като политик и юрист. Много важно е да бъдем отбор, да бъдем тим. При нас няма боричкане, както твърдят някои зложелатели, а има само любов.", обясни своето решение Елеонора Николова.
"Приемам председателското място, защото знам, че до мене е Елеонора.", каза малко по-късно избраният председател на ЕНП Мария Капон. "Имам амбицията да работим много и да успеем да променим нещата в нашата страна.", заяви Мария Капон.
Учредителният конгрес избра още 11-членен Изпълнителен съвет и 5-членен Контролен съвет.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания