Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Училището - желана територия на ученика

Близо 20 проекти, свързани с подобряване на живота и учебния процес в училище, представиха свищовските учители в общинския кръг на националната научно-практическа конференция на тема: "Училището - желана територия на ученика". Конференцията се провежда за втори път по инициатива на образователния министър.
Във форума, който се проведе на 12 и 13 февруари в Община Свищов със свои разработки участваха представители на четирите средни общообразователни училища в Свищов и Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство.
Проектите бяха оценявани от четиричленно жури в състав: председател Анна Павлова, ст. експерт в Регионалния инспекторат на образованието във Велико Търново и членове - бивши директори на свищовски училища и представител на Община Свищов - Поликсения Саркисян, Фимка Тотева, Кирил Видов и Христина Борисова.
Според предварително уточнения регламент разработките бяха класирани по три критерия - методология, съдържание и технология на представяне.
На финала журито определи 6 доклада да представят Общината на областния кръг на конференцията. Всички те са събрали над 400 точки при максимум на комплексната оценка от 500 точки. Това са докладите: "Изграждане на Център за извънкласни форми и училищно самоуправление по проект "Нашето училище - мое училище" с автор Татяна Митева от СОУ "Цв. Радославов"; "Експериментален модел за изучаване на историческото минало на родния край в начален етап на основна образователна степен" с автор Райка Попова от СОУ "Д. Благоев; "Педагогика без страх. Да прогоним скуката от училище" с автори Снежана Блажева и Ценка Димитрова от СОУ "Н. Катранов"; "Използването на интерактивни методи в създаването на учебно помагало за учители" с автор Татяна Митева от СОУ "Цв. Радославов"; "Ученически културно-информационен център - територия за гражданско образование, личностно израстване и социална интеграция" с автори А. Кирова, Кр. Кирчева, Л. Любенова и Елв. Дамянова от СОУ "Д. Благоев" и "Организиране на свободното време на учениците - Ателие за таланти" с автори Лиляна Димитрова и Румяна Кузева от СОУ "Н. Катранов".
"Всички представени разработки на конференцията са много хубави и показват, че нашите учители работят много активно и мотивирано. Те все по-добре се справят с предизвикателствата и новите условия в сферата на образованието.", заяви на финала на конференцията председателят на журито Анна Павлова от Регионалния инспекторат.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания