Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Информация за Културния календар на Община Свищов

7 събития с национално значение и 4 прояви с международно участие включва Културния календар на Общината


Близо 60 културни събития – концерти, конкурси, фестивали, чествания на кръгли годишнини и др., са заложени в Културния календар на Община Свищов за 2008 година, утвърден с решение на местния парламент.

Четири от събитията, включени в Календара, са събития с международно участие. Те вече имат традиционен характер – Международният конкурс за къс хумористичен разказ на името на Алеко Константинов през януари, Балканският хоров фестивал "Янко Мустаков – М. Теодоракис", Международният Блус фест през септември и Дните на японската култура през октомври.

Седем от заложените мероприятия са определени като събития с национално значение. Това са Шести национален фестивал на любителските кафе-театри през март, Дванайсети Хорови празници "Янко Мустаков", които ще минат под знака на 140-та годишнина на Хора през месец юни, поредното издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици на Лора" през април, Вторият национален фестивал на стара градска песен "Георги Бейков" през юни, Фолклорният събор на католиците от Централен северен район, който се провежда в село Ореш през месец май, Възпоменателен ден за Алеко в деня на неговата смърт на 11 май, както и поредното издание на поетичния конкурс "Свищовски лозници" през септември.

В Културния календар са включени още честването на Освобождението на Свищов на 27 юни, традиционният празник на града "Свищовски лозници" през септември, състезания и конкурси в памет на загиналите свищовски деца в река Лим, чествания на различни кръгли годишнини на просветни и културни институции, отбелязването на национални и международни празници.

в-к "Свищовски бряг"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания