Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Таксите за детските градини и ясли...

Таксите за детските градини и ясли, Млечната кухня
и социалния патронаж остават непроменени


Таксите за детските градини и ясли, Млечната кухня и социалния патронаж остават непроменени, решиха общинските съветници на редовното си заседание в края на януари.

Съветниците гласуваха завишените разходи вследствие от скока на цените за ел. енергия, горива, хранителни продукти, строителни и други консумативи да са за сметка на общинския бюджет.

Заради нарасналите средства за издръжка, общинската администрация беше внесла предложение за повишение на таксите. Предложението беше таксата за детските градини и яслите да стане 36 лева месечно, вместо досегашните 31 лева, дневната такса за Млечната кухня да се вдигне с 0.10 лева или да стане от 0.30 на 0.40 лева, а за услугите на Домашния социален патронаж да се заплащат 45 лева, вместо досегашните 37 лева.

"Не може всичко да се поема от общинския бюджет, това най-вероятно ще доведе до дефицит в бюджета.", коментираха от администрацията.

в-к "Свищовски бряг"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания