Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

123-годишнина чества ДТГ "Д. Хадживасилев"

123-годишнина чества Държавната търговска гимназия в Свищов


123-годишнина от създаването си отбеляза Държавната търговска гимназия "Димитър Хадживасилев" – Свищов.

Честванията по повод годишнината на първото българско професионално училище в България бяха в рамките на три дни – 6, 7 и 8 февруари.

Първа проява в празничната програма бе представяне на финалистите в конкурса за ученическо есе на икономическа тема. Конкурсът бе организиран от фондация "Димитър Хадживасилев" и Гергана Йорданова, експерт в БНБ и възпитаник на училището.

През втория ден бяха отчетени резултатите от друг конкурс за есе на тема "Похвално слово за Дарителя".

Кулминацията в празничните прояви бе на 8 февруари. В 9 часа се състоя церемонията по вдигане на националния флаг и поднасяне на цветя пред бюста на патрона на Държавната търговска гимназия. Тогава за първи път прозвуча и химна на гимназията, като музиката е дело на маестро Тодор Кабакчиев. В 9.30 часа започна и тържествения концерт в салона на свищовското читалище.

Днес в ДТГ "Димитър Хадживасилев" се обучават 570 ученици. В навечерието на празника си бъдещите счетоводители донесоха първа награда от областното ниво на състезанието по счетоводство и ще участват в националната надпревара. От фондация "Димитър Хадживасилев" училището получи за празника 10 нови преносими компютъра.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания