Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовлии празнуваха Зарезан с румънци

За поредна година свищовлии гостуваха в румънския град Александрия по повод Зарезан – традиционния празник на област Телеорман, който се чества на 1-ви февруари. На мероприятието общината бе представена от зам.-кмета по социална и интеграционна политика Пламен Александров и директора на дирекция АПИО Стоян Парашкевов. Други български гости на Зарезан в Александрия бяха зам. областния управител на Великотърновска област Димитров, представители на българското посолство и Българската православна църква в Букурещ, администрациите от Белене и Никопол.

Домакини на Зарезан бяха управата на област Телеорман и Дружеството на българо-румънско приятелство "Зарезан" в Александрия, в което членуват представители на българската общност в румънския град.

Празникът започна с музикална програма в Дома на културата в Александрия, който носи името на великия български революционер Христо Ботев, а по-късно продължи с водосвет и зарязване на лозите на лозовите масиви край Александрия. Съвместното честване на празника е вече установена традиция, която е част от развитието на добрите съседски контакти между хората от двете страни на Дунава.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания