Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Първо настоятелство на детска градина в Свищов

Целодневна детска градина "Радост" регистрира свое Настоятелство, което е и първото по рода си за територията на общината.
За в-к "Свищовски бряг" директорът на детското заведение Лили Тодорова поясни, че в градината са подготвяли този акт в продължение на година - проучвали са нормативната база, събирали са средства за регистрацията от дарения.
Учредители на Настоятелството са 20 души - родители на деца от ЦДГ "Радост", учители от детското заведение, обществени личности. За председател на Настоятелството е избран управителят на кабелна телевизия "Видеосат" Антон Георгиев. Секретар е Юлиян Спиров, който има консултантска фирма и е поел изготвянето на документите и регистрацията на организация с нестопанска цел "Настоятелство при ЦДГ "Радост".
Ролята на сдружението ще е да подпомага учебно-възпитателния процес и материално-техническата база в детската градина. ЦДГ "Радост" се посещава от 140 деца, разпределени в 6 групи.
"Като регистриран субект - НПО, Настоятелството ще има възможност да кандидатства и с проекти по различни програми. "Вече сформирахме две комисии, които започнаха работа по подготовката на проекти.", каза г-жа Тодорова.
"Предстои съставът на Настоятелството при ЦДГ "Радост" да се разширява, подадени са нови молби за членство.", разказа още директорът на детското заведение.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания