Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Извънредно заседание на комисията ...

Извънредно заседание на комисията по местно самоуправление

В Свищов да бъде извършена регистрация на магарешките и конските каруци. Това решиха общинските съветници от комисията по местно самоуправление на извънредно заседание, посветено на организацията на движение в града. Освен че конските и магарешките впрягове ще бъдат вкарани в регистър, те ще минават и на годишни прегледи за изправност и оборудване, решиха още общинарите. Собствениците на конски и магарешки впрягове ще получават разрешително за една година, но няма да могат да се движат с талигите си по централните градски пътни артерии.

Освен това ще бъде забранено и движението на мотоциклети по главната улица "Цар Освободител". Съветниците се обединиха около идеята в града да бъде създаден денонощен охраняем паркинг в района на Факултетския корпус на Академията. С цел избягване на задръствания и ситуации, заплашващи живота на пешеходци, бе решено още зареждането на магазините по главната улица да се извършва най-късно до 6,30 часа сутрин. По този повод коментарът на инспектор Димитър Христов от КАТ бе, че в момента дневно се пишат от 15 до18 акта, но от тях няма полза.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания