Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ще можем да търсим пожарната на единен телефон 112

40-годишен специализиран автомобил, производство 1968 г., още продължава да гаси пожарите на територията на нашата община, съобщи началникът на РСПБЗН гл. инспектор инж. Стефан Димитров. Другите два автомобила са от 1983 и 1985 г. И трите много често аварират, налагат се спешни ремонти. Затова пожарникарите се надяват проблемът с техниката да бъде решен през настоящата година чрез европейските фондове - по програма към МРРБ, където Община Свищов е включена в раздела за осигуряване на нова противопожарна техника. Друг проблем на местните пожарникари е дефицитът на нови защитни облекла. През миналата година службата е получила едва три нови защитни екипа, необходими при гасене на пожарите. През 2007 г. пожарите са 207 и спрямо 2006-та са с 40 повече със запазен брой – 44 на пожари с нанесени загуби. 14 пожара са възникнали поради проявена небрежност при боравене с открит огън, а 12 от късо съединение. Служители на РСПБЗН са извършили 35 комплексни, 866 контролни и 21 тематични проверки. Издадени са 24 акта за административни нарушения. Положителното в тази дейност, според инж. Димитров, са монтираните антипаник-брави в 3 детски градини и всички дискотеки, четирите нови пожароизвестителни инсталации от общо 38 в района, както и подновяването на пожарните хидранти (съоръжения по уличните водопроводи за черпене на голямо количество вода от РСПБЗН при необходимост) по обновените улици "3 март", "Цар Освободител" и "П. Р. Славейков".

През 2008 година противопожарната служба ще се отзовава на повиквания на единния телефон 112 чрез четирите централи в Пловдив, Бургас, Варна и Русе. В местната служба вече е получено писмо за осигуряване на помещение от 5 кв. м. за разполагане на техниката. Инж. Димитров поясни, че системата ще пренасочва към противопожарната служба сигналите за отреагиране от служителите на РСПБЗН. Хиляди са подадените през 2007 г. лъжливи сигнали въпреки възможността на службата да ги засича, каза още началникът на РСПБЗН. Службата е успяла да постигне договореност с мобилни оператори за санкциониране на авторите на лъжливите сигнали чрез изключване на мобилните им телефони, въпреки че практически не могат да се установят собствениците на предплатените карти, коментира още инж. Димитров. През изминалата година свищовските пожарникари са излизали на четири лъжливи повиквания, най-далечното от които е било от Овча могила.

Галя ФИРОВА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания