Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

13 частни фирми, получиха благодарност...

13 частни фирми, получиха благодарност от кмета за включването им в битката със снега

Кметът на Свищов Станислав Благов благодари на шофьорите от 13 частни фирми, осигурили почистването на града от натрупания сняг в първите дни на новата година. Това стана на специална среща между кмета и водачите на техниката, осигурена в кризисния момент от тези фирми. "Благодаря, че се отзовахте в трудния за общината момент по време на обилния снеговалеж. Когато цяла България празнуваше Богоявление, Ивановден и Бабинден, вие се отзовахте на нашия призив и се включихте в снегопочистването на Свищов. Колкото повече хора има като вас, толкова Свищов ще става по-добър. Поклон пред вас", заяви Станислав Благов.

25 шофьори на специализирана техника участваха в срещата, инициирана от общинската управа. "Не казвам, че сме се справили блестящо, но в сравнение с Русе, Белене, Никопол и други общини, в някои от които бе обявено бедствено положение, ние не допуснахме това да си случи", каза още г-н Благов. "Само хората, които в нощта на обилния снеговалеж бяха по пътищата, могат да оценят какво геройство се проявяваше. Разчиствах пътя от бензиностанция "Йоана" към Пристанището и нагоре по баира. Филтрите на фадромата замръзваха. Слизах, сменях ги набързо и отново продължавах напред, а обърнех ли се назад, ме обземаше отчаяние, но въпреки всичко не се предавах. По нищо не личеше, че съм минал преди минути. Разминавахме се с колегите от другите фирми, без да се разпознаваме в снежната виелица", припомни си зимната обстановка Иван Георгиев от фирма "Валдо". В продължение на 3 дни работният ден на Митко и Илиян Димитрови надхвърлял повече от 12 часа, без да слизат от тракторите си, но бащата и синът смело устоявали на зимните изпитания. Не по-лека била и задачата на Иван Райков, който трябвало да разчисти пътя към селското гробище в с.Ореш, за да бъде погребан покойник. Живко Петров пък изрази своето възмущение от поведението на някои граждани, които се сърдели, че при разчистването на улиците багеристите затрупвали пътеките им. "На 2 януари следобед потеглихме с последния си курс от В.Търново за Свищов. Пътната обстановка се влоши много. Позвъних на "Гражданска отбрана" в Свищов, за да получа информация докъде пътят е проходим. Останах изненадана, когато на телефона се обади кметът Благов. Предупредени бяхме да минем с микробуса през Козловец. Наближавахме вече Свищов, когато по GSM-а се обади г-н Благов и попита дали се придвижваме към града и има ли закъсали по пътя хора. Бях много впечатлена от загрижеността му за успешното придвижване на хората в микробуса", споделя Снежана Горанова, мениджър на автобусна фирма.

По време на срещата бяха разменени и предложения за изхвърляне на снега в р. Дунав, но това според специалистите било скъпо струващ разход. Кметът Благов поясни, че за да бъдат почистени тротоарите от снега, са необходими около 1 200 000 лв. Досега за снегопочистването са направени разходи за 50 000 лв. при заложени 35 000 лв. Кметът бе категоричен, че ще бъде направено всичко възможно, за по-нататъшното нормализиране на пътната обстановка в общината.

Всички присъстващи на срещата получиха лично от кмета Благов календар на община Свищов, както и благодарствено писмо.

Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания