Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кмета Благов информира за мерките...

Кмета Благов информира за мерките, които са били взети за преодоляване на снежната стихия.

Отдавна свищовлии не си спомнят да са ринали и газили толкова дълбок сняг, който затрупа дворовете и пътищата в първите дни на новата 2008 година.

На пресконференция в миналият понеделник кметът на общината Станислав Благов информира за мерките, които са били взети за преодоляване на снежната стихия. "В Свищов снежната покривка достигна 105 см. При тази обстановка би трябвало да се обяви бедствено положение, но това нямаше с нищо да облекчи състоянието в общината. Целта ни бе да активизираме всичката снегопочистваща техника, за да не се стигне до парализиране на движението в общината", заяви г-н Благов. Той поясни, че от нощта на 1 срещу 2 януари над 50 машини, специализирани за смето- и снегопочистване, както и друга техника, са били включени в почистването на пътищата, като приоритет са имали входните и изходните пътни артерии, както и първостепенните улици в града и селата от общината. Г-н Благов изрази задоволство, че всички фирми веднага са се отзовали на повика за помощ и най-добронамерено са се включили в снегопочистването. Благодарение на това всички социални заведения са били обслужени, работниците на "Свилоза" превозени и не се е наложило прекратяване на трудовия процес. В момента усилията на отдел "Чистота" са насочени към разчистване на по-малките улици в населените места.

Отправен бе апел към гражданите да се включат в почистването на снега около контейнерите, тъй като важен проблем е и сметоизвозването. Назначените 24 безработни по социалната програма, сформирани в аварийна група, не биха могли да се справят сами без съдействието на гражданите, категоричен бе кметът. Той увери, че въпрос на ден е отваряне и на пътя към общинското сметище, за да не се стигне до замърсяване на града от натрупаните около контейнерите боклуци.

Г-н Благов изказа благодарност на всички фирми и институции, оказали подкрепа на общината в борбата й със снежната стихия.

Дунавско дело

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания