Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Момиченце е първото бебе за 2008 година

Момиченце е първото бебе за 2008 година в Свищов, появило се на тоя свят в родилното отделение на местната болница в 23:05 часа на първи януари. Марияна Миленова Божкова е тежала при раждането си 3,500 кг. "Здраве, много щастие и осъществяване на мечтите ви" пожела на малката Марияна и на нейните родители Върбинка Конова, секретар на община Свищов. При изписването си в неделя бебето получи подаръци от името на кмета Станислав Благов, както и плакет и календар на общината.

Малката Марияна е второ дете в семейството на Маргарита и Милен Миронови от село Хаджи Димитрово. Тя е кръстена на двамата си родители, а 3-годишният й батко Бисер е подновил името на дядо си. До излизането си по майчинство Маргарита е работила на винпромските лозя край Совата, а съпругът й - в местната земеделска кооперация.

Последното бебе за 2007 г. също е момиченце – Мирослава, и се е родило в МБАЛ в 14:30 часа на 31 декември. Само през декември в родилното са ревнали 24 бебета, а общо през изминалата година в града са 214. От началото на 2008 г. новородените в свищовската болница са 4, второто бебе пък е момче.

Наред с грижите около родилки и новородени, от дежурния екип се оплакаха, че покривът на родилното отделение е прокапал. Теч имало не само в стаите на родилките, но и в залата за раждания. В помещенията са подложени съдове за събиране на капещата от таваните вода. Още в понеделник минувачи констатираха, че работници изхвърлят натрупания сняг от покрива на родилно отделение и това за физиотерапия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания