Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нов проект на Община Свищов ще се финансира от СИФ

ОДОБРЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ КЪМ
СОЦИАЛНОИНВЕСТИЦИОНЕН ФОНД

В края на 2007 г. Община Свищов спечели проект към Социалноинвестиционен фонд "Саниране, подобряване на битовите условия и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания в Социално учебно професионално заведение (СУПЗ) "Климент Охридски" – с. Овча Могила, Община Свищов" на стойност 235 523.00 лева.

Проектът предвижда цялостна подмяна на дограмата в сградата с нова трикамерна РVС дограма с двоен стъклопакет. При новата дограма ще има плътно затваряне и уплътняване на фугите и ще намали значително количеството на неорганизирания обмен на студен въздух в сградите.

Ще бъде поставена топлоизолация от експандиран полистирол на външните фасади на цялата сграда с цел да се намали коефициента на топлопреминаване на стените, което от своя страна ще доведе до намаляване на разходите за отопление и до пестене на енергия.

СУПЗ - с. Овча Могила е една от многото специализирани институции на територията на страната, строена преди десетки години. Основната цел на проекта е подобряване на материалната база, саниране на фасадата, подмяна на дограмата и подмяна на покривната конструкция. Така ще се подобри отоплението на сградата, ще се допринесе за желания уют на децата, отглеждани в социалното заведение и за по-добрата им учебна подготовка.

Одобрените от Социалноинвестиционен фонд проекти за област Велико Търново са общо 5 (3 социални заведения, 1 детска градина и 1 ВиК) на обща стойност 1 642 590 лева, като останалите проекти са на Община Лясковец, Община Елена, Община Стражица и Община Полски Тръмбеш.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания