Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Рекордна снежна покривка в община Свищов

Кметът на Свищов Станислав Благов заяви, че през нощта в снегопочистването се е включила цялата налична техника.
"В снегопочистването през нощта се включи не само техниката на общинската дейност "Чистота", но и на строителни фирми, които разполагат подобна специализирана техника. Техника бе осигурена и от фирмите "Свилоза", Винпром-Свищов, както и от земеделски кооперации от общината. За съжаление положението бе изтървано.
В момента относително чисти и проходими са главните пътища. В един момент спря почистването на второстепенните пътища, както и улиците в крайните квартали на града. Свищов е в предкризисна ситуация – с тази техника, която имаме можем да се справим със снежна покривка от 100 – 110 сантиметра", коментира кметът Станислав Благов. "Вече са водени разговори са осигуряване на техника от поделението в град Белене. Имам уверението на полковник Панайотов, че в 9 часа един БАТ ще потегли към Свищов, но това ще реши частично проблема", допълни Станислав Благов. По-рано тази сутрин от "Гражданска защита" призоваха всички жители на Свищов да не предприемат пътувания с личните си автомобили. Всички пътища към дунавския град са блокирани, снежната покривка там е над 50 см., има и големи навявания. Няма квартали без ток и вода.
Бедствено е положението на пристанище Свищов, съобщи инж. Здравко Диянов, началник на свищовския порт. "Практически е преустановена работата на пристанището и положението е бедствено поради обилния сняг. До пристанището не могат да пристигнат никакви товарни превозни средства, нито жп-вагони и практически не работим, а чистим снега", коментира инж. Диянов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания