Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовски талант с първа награда от музикален фест

Свищовският талант Пламен Борисов, ученик в СОУ "Ем. Станев" – В. Търново и бивш възпитаник на свищовския клуб "Естрада", се завърна с първа награда от международния фестивал-конкурс "Две сърца близнаци" в Молдова, провел се в столицата Кишинев от 13 до 15 ноември.

Участниците бяха разделени в 2 възрастови групи – от 10 до 15 години и от 16 до 40 години и изпълняваха по 2 песни – 1 по избор и 1 на румънски език от репертоара на Йон и Дойна Алде Теодорович, известни молдовски певци, в чиято чест се организира конкурсът. Нашето момче спечели първа награда от първата възрастова група. На феста той се яви като възпитаник на детско-естрадно студио "Румина" – В. Търново. Кремена Крякова от Търговище пък получи Гран при на конкурса – статуетка и парична награда от 1000 долара във втората възрастова група. Изпълненията са оценявани от 13-членно жури с председател акад. Григорий Виеро, най-големият румънскоезичен поет, кандидат за Нобелова награда.

Със статуетка за принос в утвърждаването на конкурса в България бе удостоена Румяна Начева - един от членовете в журито на фестивала "Две сърца близнаци".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания