Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПБХ "Янко Мустаков" почете своя доайен

ПБХ "Янко Мустаков" почете своя доайен и прие нови хористи

Наскоро хористите от ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" проведоха традиционната си годишна среща. Те изразиха уважението си към доайена сред тях – 72-годишния Андрей Андреев, който след 55-годишно участие прекратява изявите си в хора. Синът му Димитър обаче продължава да е част от хоровия колектив. Доскоро цялата фамилия Андрееви жънеше успехи на сцената с първия български хор. Диригентката Елизабет Людмилова благодари на Андрей Андреев за активното му дългогодишно участие, а колегите му от хора изпълниха в негова чест едни от най-хубавите си песни в своя репертоар.

Андрей Андреев получи пакет с подаръци, а на него и на новопостъпилите хористи диригентката връчи по един символичен подарък – сладкогласна камбанка и стръкче цвете.

Тя сподели, че тази година към ПБХ "Янко Мустаков" са се присъединили осем жени и един мъж, който поема трудните баритонови партии. Повечето от новоприетите хористи са студенти от СА "Д.А.Ценов", което от доста години не се е случвало и вдъхва надежди, че младите хора отново ще се обърнат към хоровото изкуство, каза още Елизабет Людмилова. Тя допълни, че предстои честването на 140-годишнината на хоровото дело у нас, чието начало е поставено със създаването на свищовския хор. ПБХ "Янко Мустаков" ще вземе участие в коледния концерт, който ще се състои на 18 декември.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания