Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовлия печели награди с разказ за сериен убиец

Свищовлията Бранимир Събев се изявява с успех като автор на криминални разкази. През миналата година той завършва специалност "Финанси" в Стопанската академия и в момента работи в "Слънчо" АД като управител на склад. От няколко години обаче прави сериозни опити в литературата, и то в един от най-трудните й жанрове – криминалният. Неговият разказ "Арлекинът" е отличен с първа награда в националния литературен конкурс на фондация "Св. Климент Охридски" в Софийския университет и с трета награда в ежегодния национален студентски конкурс на Шуменския университет "Св.Константин Преславски" в раздел "Белетристика". Сюжетът на разказа гравитира около живота и мечтите на сериен убиец-психопат, майстор на японската игра ГО, чиито елементи по интересен начин са вплетени в развитието на фабулата. Според автора, основната идея на творбата е, че логичната кулминация в развитието на един порочен ум е неговата гибел. Разказът "Арлекинът" е писан в продължение на цяла година и е с обем около 12 страници, т.е. колкото една кратка новела.

Бранимир Събев започнал да пише разкази още на 19-годишна възраст. Досега е написал над 30 разказа, всичките с криминален сюжет и с мистериозна атмосфера, които жанрово са близки до класическия хорор. Някои от тях са публикувани през 2004 и 2005 г. в списанието "Тера фантастика", излизащо веднъж годишно и специализирано за фантастична и фентъзи литература. В същото списание излиза и негова статия, посветена на досегашните носители на Нобеловата награда за литература. Бранимир се увлича и в поезията и вече е написал двадесетина творби в мерена реч. Намеренията на Бранимир са в скоро време да издаде сборник с най-добрите си криминални и диаболистични разкази, както и стихосбирка.

Людмил СИМЕОНОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания