Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Свищовски лозници `2007"

С много събития, добра организация и чудесно време преминаха традиционните празници на града "Свищовски лозници" 2007 година.

През първия ден на празниците почитателите на изобразителното изкуство присъстваха на откриването на традиционната изложба на свищовските художници в обновената зала на художествената галерия. По-късно в изложбената зала на Историческия музей бе открита експозицията "Дипломат и патриот", посветена на видния български държавник и наш съгражданин Димитър Станчов.

Празниците на града бяха официално открити вечерта на площад"Алеко" с тържествен водосвет. Пред стотиците си почитатели рок-група "Щурците" изпълни най-добрите си хитове през годините.

На втория ден от празниците бе обърнато специално внимание на малчуганите. Те се състезаваха по сила, ловкост и бързина на спортната площадка "Лъвски скок – Академик". По-късно същия ден пред читалището актьорите от пловдиския театър представиха шоу-спектакъла "Омагьосването забранено".

Следобед в кафе-галерията на читалището бе обявен тазгодишният носител на националната награда "Златно дунавско перо" на Община Свищов, присъдена на белетриста Валентин Андонов. Състоя се и литературно четене и среща с гостуващи поетеси от побратимения на Свищов град Велес, Македония.

Истински празник за почитателите на поп-музиката беше концерта "Пиано бар под звездите", състоял се на откритата сцена в парк "Калето" с участието на музикантът Нелко Коларов и актьорът Тодор Колев.

Както всяка година, така и тази празниците на Свищов бяха закрити с награждаване на победителите на конкурса за най-добро домашно вино, и концерт на площада с участието на ДЮТА "Дунавска младост" при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", и певицата Румяна Попова с танцова формация.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания