Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Читалищният салон грейна ...

отново с цялата си красота и достолепие

Денят на обявяване на независимостта на България – 22 септември, бе честван с подобаваща тържественост миналата събота в обновения и основно ремонтиран салон на Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д.Аврамови", блеснал с цялата си хубост и достолепие. Празникът бе открит с изпълнение на "Мила родино" от Първи български хор "Янко Мустаков" под диригентството на Елизабет Людмилова. Слово за това знаменателно събитие в новата българска история изнесе кметът на община Свищов Станислав Благов. "Изключително съм радостен, че посрещаме днешния празник в обновения салон на Първото българско читалище. Смело мога да кажа, че тази красива и романтична страда, открита през същата 1908 година, когато страната ни връща позициите си на картата на европейския континент като суверенна държава, е един от символите на независима България", каза Станислав Благов.

Прочетен бе поздравителен адрес от министъра на културата Стефан Данаилов по повод откриването на реставрирания читалищен салон. От името на министерството на труда и социалната политика приветствие поднесе Емил Сарафов, регионален директор на проект "Красива България" в Русе. Зам.-кметът на община Свищов Пламен Александров, председател на читалищното настоятелство, благодари на проект "Красива България", на арх. Ирена Христова и на фирма "Реставрация 02", като заяви, че грижата за читалището и занапред ще бъде един от главните приоритети в духовната сфера на нашата община.

Пред публиката, изпълнила докрай салона, художествените колективи от Свищов и читалищата от селата на общината изнесоха един невероятен спектакъл. Изкуството на нашите самодейци бе възнаградено със заслужени аплодисменти, а ние се убедихме се за кой ли път, че имаме чудесни състави и изпълнители.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания