Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С кораб на 13 септември пристига интерн. оркестър

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ОРКЕСТЪР ПРИСТИГА С КОРАБ НА 13 СЕПТЕМВРИ В СВИЩОВ

На 1 септември т.г. стартира проектът "Дунавска Одисея", който е част от културната програма на Международен Средиземноморски театрален институт. Проектът е подкрепен и от Евро-средиземноморска фондация "Ана Линд" за диалог между културите.

В тазгодишната проява, освен средиземноморски страни, са представени и всички дунавски страни. Единствен УЧАСТНИК ОТ БЪЛГАРИЯ Е ЕЛИЗАБЕТ ЛЮДМИЛОВА, ДИРИГЕНТ НА ПЪРВИ БЪЛГАРСКИ ХОР "ЯНКО МУСТАКОВ". Тя е включена в интернационалния оркестър, който ще изнесе своята програма в различни европейски градове. По този повод Елизабет Людмилова беше поканена от Регионалния театър в град Бежая, Алжир, от 20 до 24 август т.г. заедно с още трима музиканти за репетиции.

Програмата на интернационалния оркестър ще бъде представена и в Свищов. Очаква се оркестърът и придружаващите го артисти да пристигнат на 13 септември т.г. с австрийския кораб "Теодор Кьорнер", като пристанище Свищов е единствената българска територия, където той ще акостира.

На него ще се качат свищовски деца, за които от 11 часа ще бъде изнесено представление от артистите и музикантите, включени в програмата. Децата ще имат възможност да разгледат и самия кораб. На "Теодор Кьорнер" ще се качи и ПБХ "Янко Мустаков", който ще приветства гостите с изпълнение на националния химн и творби от своя репертоар под диригентството на Елизабет Людмилова.

От 14 часа същия ден се предвижда да се проведе дебатът "Поезия и политика", който ще бъде воден от известния френски актьор Ришар Мартен. За участие в дебата са поканени кметът на община Свищов Станислав Благов и заместник-кметът Пламен Александров.

От 18.30 часа на площад "Алеко" пък ще бъде изнесен уличен спектакъл на Ромен Солано и Монсерат Диаз и на марионетките на Мишел Танер.

От 20 часа на откритата сцена на парк "Калето" ще се състои концерт на интернационалния оркестър, дирижиран от Куко Перез. Крайната точка на кораба е пристанище Гюргево, където той ще пристигне на следващия ден. Тъй като културното събитие е от национално значение, в Свищов се очаква да дойде и един от заместник-министрите на културата.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания