Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Галя Иванова - един перспективен млад джудист

9 златни, 3 сребърни и 5 бронзови медала, както и една златна статуетка за "най-резултатен състезател" има в колекцията си една от най-малките и перспективни състезателки в СК "Джудоспорт" Свищов с президент Бедри Алиев.

11-годишната Галя Иванова се запознава със спорта джудо в есента на 2004 г., когато треньорът Севдан Златанов влязъл в класната стая и предложил на третокласниците да ги запише в клуба по джудо. Момичето не било много силно физически, тъй като от 2-годишна лекувала астма и 2 пъти в годината посещавала санаториума в Трявна. Но тренирайки то все повече укрепвало, астмата изчезнала и днес, освен че се радва на добро здраве, Галя е и една от най-успешните състезателки на свищовския джудо клуб. Най-трудни за нея били срещите й с Борислава от СК "Левски", от която в началото претърпяла 3 поражения. Явно възможността й да тренира с момчета, поради липса на момиче в клуба от нейната категория, както и силното й желание за победа, помогнали на малката джудистка по-бързо да преодолее психологическата бариера. Така в Монтана миналата година, след преболедувана пневмония, нашата млада сила успяла още в 5-та секунда да хвърли и победи Борислава. Това силно впечатлило не само треньора й, тъй като и петте й победи били до първата минута от старта. "Още тогава нещата се обърнаха в полза на нашето момиче, от което вече имат страх не само противничките от категорията й, но и по-големи състезателки. Преодолявайки психологическата бариера над Борислава, играта на Галя стана много интересна и впечатляваща за възрастта й", не без гордост заяви треньорът Севдан Златанов. Той включва Галя и в международни състезания, и на срещи в категории за по-голяма възраст, тъй като още на първото й републиканско състезание той усетил желанието й за победа на всяка цена, въпреки недостатъчната й тактическа подготовка.

Иначе Галя е като всички други деца на нейната възраст. Тя има доста грамоти от състезания "Млад художник, "Млад алпинист", награди за артистичност, както и от конкурс на местното дружество за защита на птиците. Успоредно със спорта вървят и заниманията й по английски език и най-вече обогатява познанията си при работа с компютър. Тати Зарьо й обещал наесен да включи Интернет, за да може Галя да ползва техниката и при подготовката на уроците си. А голямата й мечта е да стане адвокат и да работи в Свищов, да бъде и треньор по джудо, за да допринесе за развитието на спорта в нашия град.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания