Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

113 500 лв. за ремонт на пет свищовски училища

113 500 лева отиват за капиталов ремонт на пет училища в Свищов, съобщи Венци Маринчев – техник "Инвеститорски контрол" към общинския отдел "Образование". Най-крупен е ремонтът в СОУ "Н. Катранов" на стойност 30 хил. лева. Там ЗХО извършва цялостна подмяна на осветителните тела. Работници на фирмата подменят дограмата в класните стаи, където се обучават първокласници и извършват основен ремонт на ел.таблото в СОУ "Д. Благоев" за общо 25 хил. лева. 22 хиляди пък струва ремонтът в СОУ "Цв. Радославов", където се прави хидроизолация на един от учебните корпуси и нов котел на парната инсталация. За 20 хил. лева е ремонтът в ОУ "Ф. Сакелариевич" от фирма "Кримапласт". Средствата са предназначени за частична подмяна на дограмата. 16 500 лева пък е стойността на ремонта в СОУ "Алеко Константинов", където ЕТ "Ценка Спасова" извършва ремонт на парното.

311 хил. лева от капиталовите разходи са предвидени за санирането на три детски заведения – 98 хил. лева за ЦДГ "Радост", 108 хил. лв. за ОДЗ "Слънчо" и 105 хиляди за ОДЗ "Чиполино".

Текущи ремонти на обща стойност 28 790 лева се извършват в 3 детски заведения на територията на община Свищов и в 8 детски градини в селата на общината от ЕТ "Н. Калчев" и ЕТ "П. Пенев". В почти всички детски заведения се поставят входни врати с паник брава по предписание на РСПБЗН. 6 000 лева струва ремонтът в ОДЗ №3, а 4 хил. лева в забавачницата в Б. Сливово. По три хиляди лева пък отиват за ремонт в градините в селата Драгомирово и Царевец. По 2 000 лева е стойността на ремонтните дейности в ЦДГ "Калина Малина" и "Васил Левски" в града. Текущи ремонти се извършват и в детските градини в селата Алеково, Х. Димитрово, Козловец, Морава и Вардим.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания