Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

РЪКОВОДСТВО

Славното минало на Свищов трябва да започне да работи за просперитета на града, но е нужна грижа от страна на всички. Затова ние ще работим Свищовска община да се върне на подобаващото й място в картата на България. Това ще стане, като насочим нашата политика изцяло към хората, към справедливо и солидарно отношение към тях. Успешно е това управление, което прави живота на хората по-спокоен и по-лек. Това е мерилото. А действията на един кмет трябва да са изцяло в услуга на хората. Те го заслужават. Силата е в това да устоиш на трудностите, а наградата е да получиш истината!
ЗАЩОТО ОБЩИНА СВИЩОВ ГО ЗАСЛУЖАВА!
ЗАЩОТО ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!

 

Генчо Божинов Генчев е кмет на община Свищов от 2015 г.

Биография

Генчо Божинов Генчев е роден на 26 април 1980 г. , в град Свищов .

През 1999 г. завършва Професионална гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" град Ловеч.

През 2014 г. се дипломира в специалност "Бизнес администрация" в ЮЗУ "Неофит Рилски" град Благоевград .

През 2016 г. се дипломира в специалност "Стопанско управление" в ЮЗУ "Неофит Рилски" град Благоевград .

През 2019 г. се дипломира в специалност "Културен туризъм" във

Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий"  във Велико Търново .

Политическа дейност

През 2007 г. е избран за кмет на село Царевец , мандат 2007 - 2011 г.

През 2011 г. е избран за кмет на село Царевец , мандат 2011 - 2015 г.

През 2015 г. е избран за кмет на община Свищов , мандат 2015 - 2019 г.

Постижения и отличия

През 2007 г. Генчо Генчев е избран за председател на НЧ "Светлина - Царевец 1927" село Царевец . на тази позиция остава до 2016 г. През този период прави генерални реформи в културната институция, ръководи фолклорни състави, с които се явява на национални и международни фестивали и завоюва призови места.

През 2010 г. Генчо Генчев е награден от Българска библиотечно-информационна асоциация (ББИА) за принос в библиотечните информационни технологии.

През 2011 г. Генчо Генчев оглавява инициативен комитет за създаването на Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор". Фестивалът бързо се превръща в един от водещите форуми в национален мащаб и с международно участие. НФФ "Фолклорен извор " се провежда под патронажа на Министерство на културата.

През 2012 г. Община Свищов удостоява Генчо Генчев с почетен плакет и диплом за принос в развитието на културата в община Свищов .

През 2012 г. със Заповед на Министъра на културата Генчо Генчев става член на Обществено - консултативен съвет към Министъра на културата.

През 2013 г. Община Свищов удостоява Генчо Генчев с приза "Деятел на културата".

През 2013 г. Българска библиотечно-информационна асоциация награждава Генчо Генчев със специална значка за принос в развитието на библиотечно информационните технологии и го обявява за "Посланик на библиотеките в България".

През 2014 г. Генчо Генчев е избран от Националното сдружение на общините в Република България за национален лектор в областта на Местното самоуправление и администрация. В тази програма провежда над двадесет лекторски модула на кметове от цялата страна.

През 2014 г. областният управител на Велико Търново награждава Генчо Генчев с почетния плакет за принос в развитието на културния туризъм в областта.

През 2016 г. Кметът на община Свищов Генчо Генчев е официално избран за заместник-председател на Асоциацията на дунавските общини „Дунав" .

През 2016 г. Генчо Генчев получава приза "Кмет на годината", в категория "Ефективно управление на проекти", в раздел "Средна община", в класация на kmeta.bg - порталът на българските общини.

През 2016 г. Генчо Генчев получава Национален златен приз "Човешки ресурси" присъден от фондация „Човешките ресурси в България и евроинтеграцията", Национално сдружение на организациите за социални услуги и списание „Човешки ресурси.

През 2019 г. е награден от CIOFF - България (Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към ЮНЕСКО) за цялостен принос в опазването и популяризирането на нематериалното културно наследство.

Приемен ден

v Приемният ден на кмета на община Свищов се провежда всеки петък от 1500 до 1700 часа в административната сграда на Община Свищов.

v Записването за приемния ден се извършва предварително на телефон 0631/60854 или 60688 всеки работен ден.

v Желателно е при записването гражданите да съобщават въпроса, който желаят да поставят пред кмета, както и телефон за обратна връзка.

v Кметът на община Свищов може да прецени, че поставеният въпрос е от компетентността на заместник-кмет, и да насочи гражданина за среща със съответния заместник-кмет или директор на дирекция.